Latest Posts

श्री श्री सार्वजनिक चड़क पूजा कमिटी कांड्रा बस्ती का हुआ पुनर्गठन , विजय महतो बने अध्यक्ष

Spread the love

कांड्रा: आज श्री श्री सार्वजनिक चड़क पूजा कमिटी कांड्रा बस्ती का पुनर्गठन किया गया . जिसमें सर्वसम्मति से विजय महतो को पुनः अध्यक्ष बनाया गया साथ ही महासचिव राजकिशोर महतो, उपाध्यक्ष मुकेश महतो,सचिव धनंजय महतो, सह सचिव अमित महतो, सुमित महतो, कोषाध्यक्ष चंदन दास मोदक, आकाश महतो, शक्ति दास मोदक, विवेक महतो को बनाया गया.
इस बीच श्री श्री सार्वजनिक चड़क पूजा कमिटी कांड्रा बस्ती के अध्यक्ष विजय महतो ने बताया कि हर वर्ष की भांति होने वाले चड़क पूजा को लेकर आज एक बैठक का आयोजन किया गया जिसमें चड़क पूजा को लेकर चर्चा की गई .

उन्होंने बताया कि 13 और 14 अप्रैल को चड़क पूजा मनाया जाएगा. अध्यक्ष विजय महतो ने जानकारी देते हुए बताया कि श्री श्री सार्वजनिक चड़क पूजा कमिटी कांड्रा बस्ती की ओर से आयोजित दो दिवसीय अनुष्ठान के पहले दिन 13 यानी गुरुवार को चोपल चोपल , मुर्गा पाड़ा, रधनी फोड़ा और वहीं रात्रि को छऊ नृत्य का आयोजन किया गया है. वही दूसरे दिन यानी शुक्रवार को धूमधाम से भोक्ता टांगा का त्यौहार मनाया जाएगा. उन्होंने बताया कि करीब 1930 से यहां पर भोक्ता टांगा का त्यौहार मनाया जा रहा है. भोक्ता टांगा लोगों के आकर्षण का केंद्र रहता है. हजारों की संख्या में लोग भोक्ता टांगा देखने के लिए आते हैं . उन्होंने कहा कि इस बैठक में हर वर्ष की भांति इस वर्ष भी चड़क पूजा को बहुत ही शांति सौहार्द व धूमधाम से मनाने का संकल्प लिया गया .

जिसमें मुख्य रुप से संरक्षक श्री मनोज महतो, राजेश महतो, अनिल महतो, सुधीर महतो ( छूटका), विनोद सेन, अजीत महतो, संजय महतो, संतु महतो, टीटू दास, आशुतोष मोदक, विकास दास मोदक, जॉन्टी, कार्तिक महतो, राकेश महतो, जितेन महतो, अशीष महतो, चक्कन, रोहित महतो, सुरेश महतो, बुगरू, नकुल, मक्खन, भागना, तूफान, सचिन, सुमित, भीम महतो आदि मौजूद रहे.

Sri Sri Sarvajanik Chadak Puja Committee Kandra Basti reconstituted, Vijay Mahato became the president

Vijay Mahato president

Kandra: Today Sri Sri Sarvajanik Chadak Puja Committee Kandra Basti was reconstituted. In which unanimously Vijay Mahato was re-appointed as the President along with General Secretary Rajkishore Mahato, Vice Secretary Mukesh Mahato, Secretary Dhananjay Mahato, Co-Secretary Amit Mahato,

Sumit Mahato, Treasurer Chandan Das Modak, Akash Mahato, Shakti Das Modak, Vivek Mahato.Meanwhile, Sri Sri Sarvanik Chadak Puja Committee Kandra Basti President Vijay Mahato said that a meeting was organized today regarding the road puja which is held like every year, in which discussions were held about Chadak Puja.
Went . He told that Chadak Puja will be celebrated on 13 and 14 April. Giving information, President Vijay Mahato said that on the first day of the two-day ritual organized by Sri Sri Sarvajanik Chadak Puja Committee, Kandra Basti, Chopal Chopal, Murga Pada, Radhni Phoda and Chhau dance have been organized on the same night. .

On the same second day i.e. Friday, the festival of Bhokta Tanga will be celebrated with pomp. He told that since 1930, the festival of Bhokta Tanga is being celebrated here. Bhokta Tanga remains the center of attraction of the people. Thousands of people come to see Bhokta Tanga. He said that in this meeting, like every year, a resolution was taken to celebrate Chadak Puja with great peace, harmony and pomp.

In which mainly patrons Mr. Manoj Mahto, Rajesh Mahto, Anil Mahto, Sudhir Mahto (Chhotka), Vinod Sen, Ajit Mahto, Sanjay Mahto, Santu Mahto, Titu Das, Ashutosh Modak, Vikas Das Modak, Jonty, Kartik Mahto, Rakesh Mahto , Jiten Mahto, Ashish Mahto, Chakkan, Rohit Mahto, Suresh Mahto, Bugru, Nakul, Makhan, Bhagna, Toofan, Sachin, Sumit, Bhim Mahto etc were present.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!